meta name="keywords" content="Voorkomen kater, anti kater, geen kater, kater, zonder kater, hoofdpijn, sterke drank.">De EXTRAVITA Anti-Kater Capsule GOOD MORNING !

Het voorkomen van een kater is beter dan genezen. De Anti – katerpil Good morning! Zorgt dat u –s ochtends geen last heeft van een kater. U wilt toch ook liever wakker worden zonder kater? De Anti – katerpil Good morning! is speciaal ontwikkeld voor de kater gevoelige mens. Een normale alcoholconsumptie heeft vele goede uitwerkingen op uw lichaam. Hieronder leest u welke. Good morning!, het enige middel wat een kater voorkomt.

Onderzoek naar de oorzaak van een kater
Wat is kater precies? En hoeveel mensen zijn er gevoelig voor? En wat veroorzaakt een kater? Een bekend Nederlands woordenboek der Geneeskunde, omschrijft een kater als een gevoel van onbehagen, met onder andere misselijkheid en hoofdpijn, door alcoholmisbruik. Dat er van misbruik beslist geen sprake hoeft te zijn om een kater te krijgen omdat een derde van alle mensen die sociaal drinken, katergevoelig zijn. Een derde van alle mensen in de wereld die drinken, dat zijn enorme aantallen.

De veroorzakers van een kater
Het belangrijkste en snelste effect van alcohol is een vertraging van reacties van hersenen en zenuwen. Bij verantwoord gebruik kan dit een ontspannen gevoel geven (voor velen de reden om een drankje te nemen) dit effect kan bereikt worden door bijvoorbeeld 3 pilsjes, 3 glaasjes wijn of 3 glaasjes sterke drank.
Hoewel men in de praktijk (uitgaansleven) vaak meer drinkt, dan de hoeveelheid die hier boven vermeld staat, is het niet altijd de hoeveelheid, die bepaald of men de volgende dag een kater heeft. In feite speelt de alcohol slechts een minimale rol bij het veroorzaken van een kater. Hiervan zijn maar weinig mensen van op de hoogte.
De veroorzakers van een kater moeten worden gezocht onder de dranken met veel kleurstoffen, smaakstoffen, geurstoffen, (al of niet van natuurlijke oorsprong) en conserveringsmiddelen -dus veel congeneren- Maar ook het drinken van verschillende soorten bier op de zelfde avond, een vuile bierleiding, Vermoeidheid, weinig of helemaal niet hebben gegeten en zelfs een röntgenbestraling kunnen een kater veroorzaken..

Vrouwen en alcoholgebruik
De uitwerking van alcohol is bij vrouwen sterker dan bij mannen, omdat het lichaam van de gemiddelde vrouw verhoudingsgewijs meer vet en minder water bevat, dan dat van de gemiddelde man. Dus in het lichaam van de vrouw bereikt alcohol sneller een hogere concentratie. Doordat het lichaamsvet van vrouwen de alcohol niet goed opneemt, circuleert door het lichaam van de vrouw meer alcohol, gedurende een langere tijd dan bij mannen.
Bovendien is de lever van de vrouw minder goed instaat om alcohol te verwerken, dan de lever van de man, met als gevolg dat vrouwen vaak gevoeliger zijn voor een kater.

Dorstlesser
Omdat het vloeistoffen gaat, ligt het voor de hand dat de consument alcoholhoudende dranken deels beschouwt als dorstlesser; dat geldt vooral voor bier.
Maar het gaat om een misvatting: alcohol blokkeert de werking van het anti-diuretisch hormoon (ADH) dat de terugwinning van water door de nieren stimuleert. Daardoor wordt weinig geconcentreerde urine geproduceerd, met als bekent verschijnsel de regelmatige gang naar het toilet. Standaard advies bij alcoholconsumptie moet dan ook zijn: veel water drinken. Niet voor niets komt in de wijnlanden vrijwel altijd ongevraagd een karaf water op tafel.

Voornaamste veroorzaker van een kater
De kater wordt voornamelijk veroorzaakt door asceetaldehyde(zorgt voor hoofdpijn en een trillend gevoel), een veel giftiger stof dan alcohol, die ontstaat doordat de lever alcohol afbreekt. Het lichaam breekt uiteindelijk ook dat asceetaldehyde weer af, maar te langzaam om te voorkomen dat we ziek worden. Een tweede oorzaak van de kater is uitdroging en aantasting van de slijmvliezen van de maag en ingewanden. Ook dat leidt tot problemen, de nadorst bijvoorbeeld.

Anti-Katermiddelen
De meeste anti-katermiddelen zijn eigenlijk huismiddeltjes, die men gebruikt om de gevolgen van een kater te neutraliseren. Deze zogenaamde huismiddeltjes kunnen variëren van een vette hap, kop koffie tot een koude douche. Hieronder enkele voorbeelden.

Sterke koffie
In geval van een kater wordt koffie vaak beschouwd als een eerste levensbehoefte. Een antigif is het zeker niet. Cafeïne heeft geen invloed op de afbraak van asceetaldehyde. Asceetaldehyde is sterk vaatverwijdend, waardoor de bonkende hoofdpijn ontstaat. Ondanks het feit dat aan cafeïne een licht vaatvernauwend effect wordt toegeschreven, is echte katerhoofdpijn niet met een paar koppen koffie te verhelpen. Cafeïne is een pepmiddel. Je voelt je misschien wat helderder, maar ten opzichte van een kater is het een beetje aangename schijn.

Een alcoholhoudend drankje Al sinds jaar en dag doet in de kroegen het verhaal de ronde, dat als je een kater wilt bestrijden, dat je dan de volgende morgen, dat alcoholhoudende drankje moet innemen, waar je de avond daar voor mee geëindigd bent. Misschien dat het inderdaad tijdelijk helpt, puur omdat je weer benevelt raakt.

De vette hap
Hamburgers, uitsmijters met spek, ballen gehakt…..en alles liefst overgoten met dikke klodders vette saus. Een heel leger van ervaringsdeskundigen gelooft heilig in de vette hap als ultiem wapen in de strijd tegen de kater. Maar pas op, het werkt alleen als je al voor het drinken begint te eten en de hele avond blijft door eten. Door veel en vet te eten, bewerkstellig je dat de maaginhoud, inclusief de alcohol, mondjesmaat en regelmatig wordt afgegeven aan de dunne darm. Pas daar wordt de alcohol in de bloedstroom opgenomen. Hoe geleidelijker dat gebeurt, hoe meer kans de enzymen hebben om de alcohol via het asceetaldehyde om te zetten in ongevaarlijk azijnzuur.

Genieten is goed voor een mens
De drankenconsumptie die door de ene “autoriteit”als alcoholisme wordt beschouwd, valt bijvoorbeeld volgens de andere binnen het normale patroon.
Sprekend voorbeeld is het Zweedse Systeembogalet, dat 6,7 gram alcohol per dag de bovengrens vindt, terwijl de Franse Academie de Medicine, 60 gram aanhoudt; maar de Fransen hebben dan ook het genieten hoger in het vaandel staan.
Wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de Vakgroep Psychonomie van de Universiteit van Amsterdam, heeft aangetoond dat genieten de gezondheid bevordert en beschermt. Door plezierige ervaringen maakt het lichaam endorfine aan, waardoor je weerbaarder wordt tegen infecties.
En dat moet een stimulans zijn voor de drankenhandelaren, hotel, bar, café - en restauranthouders aan hun boodschap: Geniet, maar drink met mate. (Deze slagzin is in Nederland verplicht gesteld bij alle vormen van reclame voor alcoholhoudende dranken) De afdeling voeding van het TNO heeft kort geleden nog ontdekt dat alcohol het klonteren van bloedplaatjes tegengaat en dus de kans op bloedproppen (hart -en herseninfarct) vermindert. Ook is aangetoond dat gematigde alcoholconsumptie een gunstige invloed heeft op onze vetstofwisseling.
De bloedspiegels van LDL-het slechte cholesterol dalen, terwijl die van het HDL, de goede variant die het kwade spul uit de bloedvaten afvoert naar de lever, stijgen. Tenslotte neemt verantwoord drankgebruik stress weg, wat tot een betere conditie en een hogere levensverwachting leidt.

De oplossing:
De oplossing volgens EXTRAVITA ligt bij de Chinese Kruidengeneeskunde. In samenwerking met Doctor (D.N) Pierre Swaab is EXTRAVITA er in geslaagd het juiste kruidensupplement te ontwikkelen ter voorkoming van een kater. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Traditionele Chinese Kruidengeneeskunde
Ondanks de enorme populariteit van acupunctuur, komt in China de kruidengeneeskunde op de eerste plaats. De kruidengeneeskunde wordt door de Chinezen al eeuwen lang toegepast in combinatie met onder andere Shen Zhou ( acupunctuur en moxibustie), Tai Chi Quan (Chinese yoga), Qi-Gong (Chinese ademhalingsoefeningen) en Zhi-Ya (Chinese drukpuntenmassage) Hedendaags wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde 70% van alle patiënten met kruidengeneeskunde behandeld.

Waarom kruiden?
Van oudsher heeft de mens de natuur onderzocht naar middelen om zijn kwalen te verlichten en ziekten te genezen. Onder die geneesmiddelen nemen de kruiden een uiterst belangrijke plaats in. In het Westen was acupunctuur lange tijd het meest bekende onderdeel van Traditionele Chinese geneeskunde. Maar tegenwoordig wint ook de Traditionele Kruidengeneeskunde aan populariteit. Hiervoor zijn een aantal goede redenen op te geven.
De Chinese kruidengeneeskunde werkt uitsluitend met natuurlijke middelen. De Chinese kruidengeneeskunde heeft nooit alleen gezocht naar middelen om ziekten te behandelen. Onder het motto: Voorkomen is beter dan genezen, hebben de Chinese artsen gezocht naar kruidenmiddelen die preventief kunnen werken. Dit uitgangspunt is de basis bij het ontwikkelen van de Extravita Anti-Kater Capsule. Dus het moest het niet gezocht worden in de bestrijding van een kater, maar in het voorkomen van een kater.

Ziektebeeld
De meest voorkomende klachten van een kater zijn: hoofdpijn, misselijkheid en uitdroging de met de daarbij behorende vermoeidheid en slecht humeur. Om een voorbeeld te geven: misselijkheid met de daarbij behorende braakneigingen, noemt men in de Traditionele Chinese Geneeskunde “omgekeerde maagenergie”omdat de Qi (het Chinese woord voor energie) van de maag een abnormale neiging tot stijgen vertoont.
In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden dit soort klachten verholpen met kruiden die een maagversterkend effect hebben (stomachicum) en die de Qi van de maag doen dalen. Om een voorbeeld te geven: hoofdpijn, misschien wel de meest voorkomende klacht bij een kater. Hoe ontstaat deze hoofdpijn?
Door opname van alcohol, via de maagwand en de dunne darm en de omzettingsprocessen van de lever, ontstaat in het lichaam een verbrandingsproces, waarbij de vrijgekomen warmte de slijmvliezen van de dunne darm en de maag kunnen aantasten. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is warmte ( hitte ) een van de schadelijke invloeden, die lichaam en geest ziek kunnen maken. De Chinezen noemen dit RE-XIE-ZENG ( SCHADELIJKE HITTE ) Alcoholgebruik geeft volgens de Chinese geneeskunde, overmatige hitte en hitte symptomen. Door alcoholopname en verwerking kunnen stagnaties en blokkades in het meridianenstelsel ( energiebanen ) ontstaan, waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn en misselijkheid kunnen optreden. Wanneer er door bijvoorbeeld door alcoholgebruik hitte in de lever ontstaat, spreekt men in de Chinese geneeskunde over oplaaiend levervuur ( GAN-HOU-SHANG-YAN ), met als gevolg onder andere bloeddoorlopen ogen (volgens de Chinese geneeskunde zijn de ogen verbonden met de lever ), rood gezicht en hoofdpijn. In de Traditionele Chinese geneeskunde worden dit soort klachten verholpen met kruiden die een warmteverdrijvende (koelende) en antitoxische werking hebben, waardoor de functie van de maag en lever weer wordt gereguleerd, zodat stagnaties en blokkades worden opgeheven.

EXTRAVITA ‘S Anti-Kater Capsules Good Morning!
Na ruim twee jaar van onderzoek met de daarbij behorende testen lukte het om een Anti-Kater Capsule te ontwikkelen, die een kater kon voorkomen. Via een aantal vooral Amsterdamse kroegen, die honderden capsules hebben gekregen en ook bereid waren om hun medewerking te verlenen, om deze uit te delen aan hun katergevoelige klanten, waren de resultaten zo bevredigend, ( misschien nog wel iets te zwak uitgedrukt ) dat EXTRAVITA vol vertrouwen deze uitvinding, onder eigen naam Good Morning! Anti-Kater capsule, als voedingssupplement, op de markt heeft gebracht.

Werking en samenstelling van de EXTRAVITA Good Morning! Anti-Kater capsule.
Na alcoholconsumptie kan men zich de volgende dag vermoeid en misselijk voelen of kan men hoofdpijn hebben, ten gevolge van uitdroging en aantasting van de slijmvliezen van maag en ingewanden. Aangezien deze klachten lijken op verschijnselen van Catarrus (Grieks) en Katarrh (Duits) is sinds 1850 door taalgebruik van de Duitse studenten de naam KATER ontstaan en sindsdien ook overgenomen door de Nederlanders en de Belgen. Extravita,s Good Morning! Anti - katercapsules bestaan uit een specifieke samenstelling van Chinese kruiden, die o.a. een antitoxische en koelende werking hebben, waardoor de functie van de maag en lever weer wordt gereguleerd, zodat blokkades en stagnaties worden opgeheven.

Iedere capsule is samengesteld uit de volgende ingrediënten.
Perilla frutescens 125 mg
Agatache rugosa 125 mg
Taurine 40 mg

Gebruiksaanwijzing Good Morning! Anti-kater capsule ter voorkoming van een kater : Tijdens de alcoholconsumptie (bijvoorbeeld bij het eerste of tweede drankje)2 a 3 capsules innemen. Wordt zonder kater wakker geniet van de dag met de Good morning! Anti – katercapsule.


EXTRAVITA B.V. - Postbus 637 - 7600 AP Almelo

Alle informatie op deze website dient als informatievoorziening en is niet bedoeld als vervanging voor adviezen
die gegeven zijn door uw behandelend arts of therapeut.
This site is powered by: Combiweb
Privacy statement | Algemene voorwaarden | Contact | E-mail | Ontwerp & Realisatie: RCTM media
Erectiepil | Erectiepillen | Erectieprobleem | Erectiestoornis | Impotentie | Anti Kater | Links